Dioxiny v potravinách
14.11.2013Možná se divíme, proč ještě dnes jsou na trhu potraviny, obsahující dioxiny. Potom ovšem zjistíme, že ZISK je nadevše.
Voda v lahvích ve vašem autě je velmi nebezpečná a to není všechno. Sheryl Crow sdělila, že to zapříčinilo její rakovinu prsu. Sdělení nejnebezpečnější příčiny? Vysoká úroveň dioxinu v tkáních rakoviny. Onkolog Sheryl Crowové řekl: Ženy by neměly pít lahvovou vodu, která byla ponechaná v autě. Teplo reaguje s chemikáliemi z plastu lahve, čímž se uvolňuje dioxín do vody. Dioxin je jed, stále více nacházený v tkanivu rakoviny prsu.Buďte prosím opatrní a nepijte lahvovou vodu, která byla ponechaná v autě. Místo plastových lahví používejte láhve z nerez materiálu nebo ze skla.
Tato informace koluje také ve Zdravotním Středisku Walter Reed Army. Žádné plastické nádoby do mikrovlnek!!!Žádné plastové láhve na vodu v mrazácích.Žádné plastické obaly do mikrovlnek!!! Chemikálie způsobuje rakovinu, zvlášť rakovinu prsu. Dioxiny jsou velmi jedovaté pro buňky v našem těle. Nemrazte vodu v plastových lahvích, protože se tím uvolňují dioxiny z plastu. Nedávno dávali v TV programu manažéra Wellness Programu v nemocnici Castle Hospital, kde vysvětloval toto riziko na zdraví.
Vyprávěl o dioxinech a o tom, jak jsou pro nás škodlivé. Vysvětloval, že bychom neměli ohřívat potraviny v mikrovlnkách s oužitím plastových nádob...Zvláště to platí pro potraviny obsahující tuk.Vysvětloval, že kombinace tuku, vysoké teploty a plastu uvolňuje dioxin DO POTRAVIN.Místo plastu doporučuje používat na ohřev potravin žáruvzdorné sklo nebo keramické nádoby.
Dosáhnete stejného výsledku, ale BEZ DIOXiNU!!!Takže takové potraviny, jako polotovary, instatní polévky atd. by vyjměte z jejich obalů a ohřívejte v doporučených nádobách.Papír sám o sobě není škodlivý, ale nevíte, čím je papír napuštěn. Proto je bezpečnější ohřívat jídla ve žáruvzdorných nebo skleněných nádobách.Připoměl nám, že ješte nedávno některé restaurace typu rychlého občerstvení vyměnili polystyrénové nádoby za papírové. Ten problém s dioxinem byl jedním z důvodů...
Taktéž zdůraznil, že plastické obaly, jakou je přiléhající fólie, jsou právě tak nebezpečné, když se s ní obalí potraviny, které se mají ohřát v mikrovlnné troubě.Když potravinu pečeme, vysoká teplota způsobuje, že jedovaté látky se ve skutečnosti vytaví z plastového obalu přímo do potraviny.Místo plastové folie zakryjte potravinu papírovým ubrouskem.