Jste zde: Domů /
Mladé lístky pampelišek
26.05.2013Na jaře doporučuji sbírat mladé lístky pampelišek každý den a sníst alespoň pár jejich lístků.
Mají hořkou chuť, kterou na jaře potřebujeme, na druhou stranu její lístky nejsou tak hořké, jak u starých pampelišek. Buď si můžete přidat pár lístků pampelišek k jídlu, zakápnout olivovým olejem a kvalitní sójovkou (Tamari nebo Shoju), přidat do jiného salátu nebo prostě denně sníst třeba 2-3 mladé lístky pampelišek jen tak. Nebo je můžete (je to velmi chutné) přidat do zeleniny, kterou lehce orestujete na olivovém oleji, s trochou česneku (nebo i bez česneku), soli a například se směsí bylinek Horalka.
Takovouto jarní kúru Vaše tělo VELMI ocení.
Tea Heřmánková