Zaregistrujte se ZDARMA
Jste zde: Domů /

Pomazánka ze sušených rajčat

02.01.2014
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat a slunečnicových semínek. Není to žádný nový nápad, je několik podobných receptů v různých variacích, například s vlašskými ořechy. S aranžováním si budete muset dát víc práce, protože pomazánka sama o sobě příliš lákavě nevypadá, ale chuťově je opravdu vynikající.

Ingredience: 

  • 1 a 1/2 hrnku slunečnicových semínek (můžete je dopředu na pár hodin namočit, ale není to nutné)
  • 12-14 středních až větších sušených rajčat (používám ta v oleji, poku nejsou v oleji, tak se musí nejdříve rehydratovat ve vodě)
  • 2 lžíce panenského olivového oleje
  • kůra a šťáva z jednoho citronu
  • 1 velký nebo 2 menší stroužky česneku
  • 1/2 hrnku lístků čerstvé bazalky (při odměřování zmáčknout)
  • 1 lžička agave sirupu
  • 1 lžička tamari
  • sůl a pepř dle chuti

Postup:

Vše rozmixujte v mixeru, ochutnejte a dochuťte (například víc rajčat, citronu, bazalky, pepře apod.) Já přidávám o dost víc rajčat a bazalky.Pokud používáte rehydratovaná sušená rajčata, bude patrně nutné k dosažení požadované konzistence použít pár lžic vody, ve které byla rajčata namočena.Podávejte s opečeným chlebem a zeleninou.Pomazanka vydrží v lednici v uzavřené nádobě až týden.