Konec párkům a hamburgerům na fotbale. Majitel-vegan zakázal fanouškům maso
13.02.2011Fotbalové utkání bez poločasové klobásy? Na novou realitu si budou muset zvyknout fanoušci anglického klubu Forest Green Rovers, jehož majitel zakázal na utkáních prodej výrobků z červeného masa.
Před několika týdny majitel nglického fotbalového týmu Forest Green Rovers Dale Vince zakázal jíst maso hráčům, teď rozšířil omezení i na fanoušky. Zákaz prodeje se týká červeného masa, tedy hovězího, vepřového a jehněčího.
"Po diskuzi s manažerem jsme se rozhodli zakázat hráčům červené maso, a to z důvodu zvýšení jejich výkonnosti a zlepšení jejich zdraví," potvrdil netradiční metodu ředitel komunikace v klubu Tom Williams.
"Rozhodli jsme, že omezení rozšíříme i na stadion. Je to další krok k tomu, abychom byli vnímáni jako 'zelená' organizace," uvedl Williams.
Toho, že na Rovers, kteří hrají v Conference National (5. anglická liga), zanevřou fanoušci, se vedení klubu nebojí. "Chápeme, že někomu budou hamburgery a párky na stadionu chybět, ale zaměstnanci našeho cateringu pracují tvrdě na tom, aby připravili výběr jiných pochoutek, které nahradí ty, které z nabídky zmizí."
"Když jsme rozhodli, že červené maso není dobré pro naše hráče, tak není dobré ani pro naše zaměstnance a fanoušky," uvedl majitel klubu a ekologické energetické společnosti Ecotricity Vince. "Jestli někdo z fanoušků dvouhodinový zápas bez masa nevydrží, může si šunkový sendvič přinést z domova," řekl Vince.
Článek je převzat z webu IHNED.cz.